Direktlänk till inlägg 4 maj 2011
God morgon
Som jag skrev igår så hade jag tid för ansiktsbehandling. Råkade titta fel på tiden så helt plötsligt hade jag en timme till godo. Vad göra?
Eftersom vädret blivit lite kallare och jag inte kan knäppa min trenchcoat längre så gick jag på jakt efter en jacka eller något. Hittade denna scarfliknande sak på lindex. så nu kan jag svälla ordentligt utan att behöva frysa.
Sen var det dax för shampoo och balsam. Vi köper allt sånt på Body shop. Inte bara för att de gör väldigt bra saker men även för att de jobbar med miljö och fair trade. Den här veckan hade de erbjudande att om man köpte 2 st Eco-conscious hårprodukter så fick man en duschgel gratis. Jag valde ett som doftade mint och gurka. Den doftade ljuvligt.
Fortfarande hade jag tid över så..
Fruktstund
Därefter var det tid för ansiktsbehandling. Jag hade tänkt att jag kunde ligga där och slippa prata och bara ha det gott. Men.... den här lilla tösabiten till ansiktsbehandlare pratade och pratade och frågade en miljon frågor om min graviditet. Suck. Men fin och ren blev jag, ser väl inte ut som de önskade 25 åren men hon kunde nog inte göra under.
Eftersom jag behöver mycket järn så var jag ute och googlade efter någon god järnrik paj. Hittade en som jag testade igår. Den blev en riktig hit.
Här kommer receptet om ni vill göra:
Spenatpaj med ädelost och skinka
4 Portioner
Pajdeg
3 dl Vetemjöl
125 g Margarin
3 msk Vatten
Fyllning
275 g Spenat fryst hackad
100 g Purjolök
1/2 msk Margarin
75 g Ädelost
75 g Kokt skinka
3 Ägg
3 dl Mjölk Salt Peppar
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform, ca 25 cm i diameter. Tina spenaten och krama ur vätskan. Lägg mjölet i en skål och smula margarinet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i formen så att den kommer upp över kanten. Nagga den och låt stå kallt i 15 min. Förgrädda i 15 min. Strimla purjolöken och fräs den i margarinet tills den blir mjuk. Hacka skinkan och lägg den med purjolöken i botten av det gräddade pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk och spenat. Smula i ädelosten, smaksätt och häll smeten i pajskalet. Grädda ca 30 minuter.
Nu är det dax för kaffe och jobb.
God Morgon Världen!
Som ni märker så händer det inte mycket här på bloggen och jag beslutat mig för att lägga den på is. Vem vet, kanske jag tinar upp den längre fram när jag har lust och tid. Ni får gärna följa mig på instagram istället där jag har användarnamnet @m...